Érdemes minden nap visszatérni, mert folyamatosan tesszük fel előadóink rövid bemutatozásait.

Schleer Tamás

Networking fanatikus sorozatvállalkozó,
Üzletfejlesztési szakember,
Startup mentor és tanácsadó

Tamás karrierjét és nyitott, kreatív mindsetjét a világ egyik vezető energiaital márkájánál alapozta meg. A Red Bull Magyarországnál eltöltött 4,5 éve után 2009-ben egy évig turnézott világ körül a Red Bull Air Race nemzetközi csapatával. 

Bővebben...

Hild Imre

hild imre 430Az iCatapult program egyik vezetője. Tíz évet töltött az Egyesült Államokban, és hazatérte után pénzügyi szolgáltatást nyújtó vállalkozásokat épített fel, majd azokat sikeresen működtette. Tapasztalatot szerezett abban, hogyan lehet elindítani Magyarországon egy jó ötletre alapozó kisvállalkozást, és utána hogyan tudja ez a kis cég túlélni a következő évtizedet is. 

Célja, hogy a kinti partnereik révén a hazai tehetségeket is globális lehetőséghez juttassa. Az igazi feladat számára az, hogy a technológiákat, illetve a cégeket ott tegye sikeressé, ahol a legtöbb a felhasználó, ahol a legtöbb befektető fellelhető. Azt a módszert kell kitalálni, hogyan jusson ki egy cég Amerikába" - állítja Hild Imre. 

Konferenciánkon arról tart előadást, hogy egy ötlet megvalósítását hogyan kell elindítani és sikerre vinni?

Ifj. Pammer Ferenc

pammer ferenc 430Ifj. Pammer Ferenc a közösségi problémamegoldásban látja a jövőt, célja a megoldáskeresés átalakítása, az OfferStart a tapasztalatai alapján született meg.

Vincze Mihály

vincze mihaly 430A [redacted] egyik alkotójának néhány évvel ezelőtt, egy családi nyaraláson villant be egy izgalmas, ám nem túlbonyolított társasjáték képe. A prototípust két társával, Turczi Dáviddal és Nimmerfroh Katával készítették el, cellux, sütőgyurma-figurák és papírra rajzolt szabályok segítségével. A történet folytatása már bejárta a startup-világot.

És egy írás arról a társasjátékról, amiért megőrül a világ.

Fodor Bence

fodor bence 430A Startup Békéscsaba közösség egyik szervezője, főállásban programozó, mellékállásban próbálkozó-vállalkozó és a csillogásmentes startuposdi elkötelezett híve. Fél tucat félbehagyott, elaltatott, vagy validáción megbukott projekt után két társalapítójával most építi - talán - "az igazit".

Krajcsó Nelli

Slow Budapest alapító, kommunikációs szakember. 
Civil csoportjával, a Slow Budapesttel több éve népszerűsíti a lassú életvitelt. Előadásokat tart, cikkeket ír, és egy 15 fős önkéntes csapat élén eseményeket szervez, és művészeti együttműködésekben vesz részt. A slow hatására életmódot és pályát változtatott.
Hisz abban, hogy a tartalmas, sikeres élethez nem a rohanás vezet el, épp ellenkezőleg: azáltal, hogy lemondunk dolgokról, bár kevesebbet csinálunk, de azt jól csináljuk. Jelszavai a kiegyensúlyozottság, a minőség, a szabadság és a hatékonyság.

Priskin László

Laci 2013-ban csatlakozott az akkor még 12 fős Distinction nevű mobilapp-fejlesztő startuphoz. A budapesti team akkoriban saját és nagy világcégek mobilalkalmazásain dolgozott. Hosszabb közös munkát követően a Skyscanner, a skóciai alapítású utazáskereső világcég azzal kereste meg a csapatot, hogy mit szólnának, ha a szálakat szorosabbra fűznék. Így történt, hogy 2014 őszén a Skyscanner felvásárolta a Distinctiont, létrejött ezzel a Skyscanner magyarországi főhadiszállása. Az addigra 30 fős csapat óriási lehetőséget és felelősséget kapott. A feladat nem kisebb, mint teljesen megújítani a 35 millió letöltésnél is többel rendelkező Skyscanner mobilappok felhasználói élményét - mind Androidon, mind iOS-en.

Mint az egy startupban lenni szokott, Laci többféle feladatkörrel is foglalkozhatott - így marketinggel, kommunikációval vagy épp HR-jellegű kérdéskörökkel. Ezen területekről elbúcsúzva nem sokkal később lehetőséget kapott arra, hogy felhasználó-kutatóként bekapcsolódjon a mobilapp-fejlesztés világába. A mindennapok során a fő feladata: megérteni az emberek gondolatait, érzéseit és igényeit, majd a tanulságokkal folyamatosan inspirálni a termékcsapatot. A közös cél olyan mobilappok megalkotása, melyek valós értéket hordoznak a felhasználók számára és melyeket örömmel használnak majd az emberek.

Dr. Seres Szilvia

Újmédia­-művész, adjunktus, BME GTK Metropolitan Lab vezető, tudományos munkatárs, Budapesti Metropolitan Egyetem 

Seres Szilvia a 90­-es évek második fele óta foglalkozik interfész tervezéssel, digitális szolgáltatás-­ és tartalomfejlesztéssel a nonprofit és for profit szektorban egyaránt. Számos hazai és külföldi kulturális és művészeti, valamint technológiai projekt, konferencia, kiállítás kurátora, résztvevője és felkért szakértője volt az elmúlt évtizedekben.

Nevéhez fűződik az első magyarországi Játéktervező és –elemző képzés elindítása. 2014­ben az Artmagazin online­-on elindított Hálózat rovatában a magyar médiaművészet és a hazai digitális kultúra alakulásának kezdetét mutatta be. 2015­-ben Nemzeti Kiválóság díjban részesült posztdoktori kutatásáért.

Beke Márton

Pályáját a bezenyei Művelődési Házban kezdte, majd a Budapest-Káposztásmegyeri Ifjúsági Információs és Tanácsadó Irodában, a Magyar Kultúra Alapítványnál, az Agóra Irodahálózatban, majd a Gyermek-, Ifjúsági és Sportminisztérium ifjúsági ügyekért felelős államtitkárságán és annak jogutód szervezeténél dolgozott. 2007-ben barátaival megalapította a HROD Közösségi Gazdaság és Társadalomfejlesztési Központot, 2013-ig annak szakmai igazgatója volt. Jelenleg az EMMI Kulturális Államtitkársága Közművelődési Főosztályának vezetője. Művelődésszervező - andragógus és ifjúsági szakértő végzettségeit Szombathelyen és Pécsett szerezte, jelenleg az ELTE Közösségi és civil tanulmányok szakának hallgatója. Több civil szervezet, köztük a gyermek- és ifjúsági önkormányzatok országos szövetségének önkéntese.

Az alábbi kérdésekre fog választ adni: Mi a feladata ma a közösségi művelődés intézmény- és szervezetrendszerének? Melyek a stratégiai fejlődési, fejlesztési irányok? Hogyan, mivel szolgálhatja a közösségi művelődés az innovációt, a közösségi stratégiák szerint való gondolkodást és cselekvést?