Startup Békéscsaba

2017. október 31. kedd 17.30

 

Az elmúlt években egyre többet hallani a startupok-ról és azokról a fiatal vállalkozókról, akik néhány év alatt több millió dollárt kerestek a startup-jukkal. Sőt, már hazai sikertörténetekkel is találkozhatunk, így nem véletlen, hogy Magyaroszágon is egyre nagyobb figyelmet szentelnek a témának. De vajon mitől vált ennyire  népszerűvé ez a téma az utóbbi időben? Tényleg a saját ötletek megvalósítása, és a startup vállalkozások indítása lehet az egyik legcélravezetőbb út a komoly szakmai sikerek eléréséhez? És ha igen, akkor hogyan érdemes  mindehhez hozzákezdeni? Az előadás ezekre valamint olyan további kérdésekre keresi a választ mint
például:

 

Mit lehet tenni, ha kell egy csapat?

Hogyan építsünk csapatot a semmiből?

És mit tegyünk, ha már fel kell venni a társakat?

Robotolni, vagy fejlődni járunk a munakhelyünkre?

Milyen a korszerű HR?

 

 

Előadóink

Dr. Galgóczi Gábor

Dr. Galgóczi Gábor

10 évig dolgozott oktatás vezetői pozícióban országos hálózattal rendelkező felnőttképzési cégnél. Feladatai voltak: munkatársak, vezetők kiválasztása, képzése, ügyfél kapcsolattartás, problémakezelés, hr feladatok, értékesítés, pr feladatok. Ezt követően 7 évig személyzeti igazgatói feladatokat látott el multinacionális vállalatnál. Feladatai voltak: toborzás / kiválasztás, képzési feladatok, talent management, munkáltatói jogkör gyakorlása, teljesítmény értékelési folyamat irányítása, pénzügyi feladatok, ügyeletes vezetői feladatok. Jelenleg üzletfejlesztési tanácsadással foglalkozik saját vállalkozás keretein belül. Főbb területek: szervezetfejlesztés, hr, munkaügyi tanácsadás, munkáltatói brand építés, munkatársi elégedettség mérése, tréningek, coaching folyamatok tartása.

Végzettség: jogász, business coach,

Bayrak Yusuf

Bayrak Yusuf

Békéscsabán a József Attila Általános Iskolában és a  GSzI-ben tanult, ennek a kettő oktatási intézménynek köszönheti a karrierjét. Megszerettették vele a digitális világot és elindították egy hosszú és izgalmas úton. 19 évesen megalapíthatta az első vállalkozását, jelenleg pedig 3 márkával vannak jelen a piacon, és úgy tűnik a jövőben ez a szám még növekedni fog.

Van egy mondás, aminek a fordítása a következőképp hangzik: “Ha gyorsan akarsz haladni, menj egyedül. Ha messzire akarsz eljutni, menjetek együtt.”. Azért tartanak itt, mert a csapatuk lelkiismeretes és profi szakemberekből áll, és a cégkultúrájuk elősegíti a jó munkamorált és a hatékony munkavégzést.

“Mi vagyunk a digitális dzsungel bátor felfedezői! Az első otthoni használatra készült számítógépek akkor születtek, amikor mi. Az információs társadalomban nőttünk fel és jelenleg mi is azzal foglalkozunk, hogy részt vegyünk a digitális világ építésében.”

Koszecz Sándor

Koszecz Sándor

Kulturális központot, civil szervezeteket, vállalkozást vezet. Vallja, hogy nemcsak terméket/szolgáltatást-, de a folyamatokat és az embert is fejleszteni kell.

A békéscsabai startup rendezvények és a Közösség – Média – Művelődés konferencia főszervezője. Az innovációs kultúra és így a kulturális alapú gazdaságfejelsztés elkötelezett híve.

Csapatával hamarosan nekilátnak egy békéscsabai természettudományos élményközpont felépítésének, amely szándékaik szerint a térség startup innovációs központjává válhat.

Meglepetés vendégünk

Meglepetés vendégünk

A hír: Szegedi csapat nyerte meg a Social Good Hackathont Brnoban

Hétvégén rendezték meg Brnoban a Social Good Hackathont, ahol a Szeged GYEEK Club által delegált csapat Equity nevű projektjével meg is nyerte a versenyt. A csapat tagjai: Paluska Péter (IT szakember), Megyesi-Molnár Éva (gyógypedagógus, viselkedéselemző), Molnár Márton (kreatív szakember, design), Rest Antónia (üzleti modell és marketing).

A Szeged GYEEK Club csapata a projektje során egy olyan platform alapjait fektette le, melynek célja a fogyatékkal élő személyek munkaerőpiaci helyzetének javítása. A verseny záró napjára el is készült az applikáció prototípusa, mely nagy sikert aratott mind a zsűri, mind a közönség soraiban.

Startup Békéscsaba

2017. október 31-én kedden 17.30-tól a BMK-ban

(Békés Megyei Könyvtár, Békéscsaba, Kis Ernő u. 3.)

A részvétel ingyenes, de mi is sokkal nyugodtabban készülünk a rendezvényre, ha tudjuk, hogy mennyien vagyunk…

Ide kattintva jelentkezhetsz!

Békés Megyei Könyvtár

Szervezők, partnerek, támogatók

Életfa Kulturális Alapítvány

Életfa Kulturális Alapítvány

Közös Pont Egyesület

Közös Pont Egyesület

INPUT Program

Békés Megyei Könyvtár